66. IFMSA March Meeting General Assembly – Budva, Crna Gora

 

Od 2. do 8. ožujka održala se 66. Generalna skupština IFMSA-a u Budvi u Crnoj Gori. Tema ovogodišnjeg susreta bila je „Donate Life: Organ and Tissue Donation“.

Na skupštini je prisustvovalo oko 1000 studenata medicine iz 90 zemalja svijeta. Hrvatsku delegaciju činilo je 16 članova CroMSIC-a iz sve 4 podružnice: Andrea Kresović (predsjednica NMO-a), Ema Čaušić (potpredsjednica za unutarnje poslove), Lana Mucalo (potpredsjednica za financije), Tamara Janošević (potpredsjednica za vanjske poslove), Tania Kreber (nacionalna dužnosnica za profesionalne razmjene), Nikica Silov (nacionalni dužnosnik za znanstvene razmjene), Eliša Papić (nacionalni dužnosnik za ljudska prava i mir), Josip Antić (nacionalni dužnosnik za javno zdravstvo), Ante Rebić (lokalni dužnosnik za profesionalne razmjene), Davor Klepo, Dominik Strikić (tajnici podružnica), Hrvoje Kovačević (lokalni dužnosnik za odnose s javnošću i nove tehnologije), Petra Lovrak, Mirela Sunara (lokalne dužnosnice za javno zdravstvo), Neva Gatin (lokalna dužnosnica za spolno reproduktivno zdravlje uključujući AIDS), Jozo Schmuch (nadzorni odbor).

Na sessionima se raspravljalo o raznim problemima s kojima se susreću nacionalni i lokalni dužnosnici u svojim zemljama te su naši predstavnici dobili mnoštvo ideja o poboljšanju i unapređivanju odbora i udruge. Uz sve naučeno, sklopljena su nova poznanstva i nastavljena je jasna vidljivost CroMSIC-a kao članice IFMSA.

Na sajmu aktivnosti tzv. Activites Fairu predstavljeno je preko 100 projekata zemalja članica iz cijelog svijeta, uključujuć i 3 CroMSIC-ova projekta: 4th Symposium on Human Rights – Rights and Responabilities of Patients and Doctors, How to save a life? Te Inside Out Symposium on Mental Health.

CroMSIC je imao i kandidaturu za mjesto člana Izvršnog odbora IFMSA te s ponosom možemo objaviti da je naša Hana Lučev izabrana za poziciju Vice-president for Activities.

U ime cijelog CroMSIC-a od srca čestitamo našoj Hani i želimo joj uspješan mandat! 

Ostavite komentar

Vaše ime: (required)

e-mail: (required)

Poruka: (obavezno)

Pošalji komentar
css.php