Akcija na Cvjetnom trgu: Dan mentalnog zdravlja

Povodom obilježavanja Dana metalnog zdravlja, odbor za javno zdravstvo CroMSIC Zagreb odlučio je održati javno zdravstvenu akciju kako bi podigli svjesnost o mentalnom zdravlju te posredno time utjecali na smanjenje stigme.

Uz pomoć volontera i koordinatora, plan same akcije bio je zaintresirati opću populaciju za pojam mentalnog zdravlja, potaknuti ih da razmišljaju o tome što za njih znači taj pojam te posvećuju li dovoljno pažnje svom mentalnom zdravlju.

Volonteri su dijelili letke, nastali djelomično u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, a dijelom interno u CroMSIC-u, dijelili su zelene vrpce koje simboliziraju mentalno zdravlje te smo napravili kratke upitnike čiji je smisao bio upravo to da ljudi shvate što za njih predstavlja mentalno zdravlje i koliko mu vremena posvećuju.

Sama akcija bila je veliki uspjeh, budući da su prolaznici bili zainteresirani za temu te samoinicijativno dolazili ispunjavati upitnike i po zelene vrpce. Nadamo se da smo barem malo doprinjeli u destigmatizaciji mentalnog zdravlja, te ćemo i dalje raditi na tom području.

Ostavite komentar

Vaše ime: (required)

e-mail: (required)

Poruka: (obavezno)

Pošalji komentar
css.php