Česta pitanja

Član CroMSIC-a možete postati popunjavanjem prijavnice OVDJE

Članarina u udruzi CroMSIC se ne naplaćuje.

Ispunjavanjem prijave za članstvo postajete član udruge CroMSIC za tu akademsku godinu što je preduvjet da bi mogli prikupljati bodove sudjelovanjem u aktivnostima i projektima.
Osim toga postajete dio interne mailing liste putem koje primate sve potrebne informacije o aktivnostima i projektima u koje se možete uključit, kao i informacije o međunarodnim događanjima koje organiziraju druge članice IFMSA.

Dužnosnici se biraju na lokalnoj skupštini koja se održava jednom godišnje. Kandidirati se može svaki član CroMSIC-a, a dokumenti koji su potrebni za kandidaturu su: životopis, motivacijsko pismo te akcijski plan za narednu godinu dana. No u praksi najveće šanse pri izboru imaju asistenti i članovi koji su se svojim prethodnim angažmanom u određenom odboru pokazali posebno motiviranima i kompetentnima.

Sve kratice i titule koje koristi CroMSIC su međunarodni standardi koje je odredila IFMSA – Međunarodna federacija udruga studenata medicine. Te su standarde zatim prihvatile udruge studenata medicine diljem svijeta što znači da ćeš, upotrijebiš li jednu takvu kraticu ili titulu, biti jednako razumljiv kolegama u Francuskoj, u Japanu ili, primjerice, u Brazilu.

CroMSIC je nevladina neprofitna udruga studenata medicine. CroMSIC djeluje na području Republike Hrvatske, ali je zajedno s nacionalnim organizacijama studenata medicine u drugim zemaljama udružen u međunarodnu federaciju ili IFMSA.

SCORA Twinning je transnacionalni projekt koji služi povezivanju studenata medicine susjednih zemalja, razmjeni njihovih iskustava i metoda učenja te stvaranju suradnje i prijateljstava među sudionicima. Za više detalja klikni ovdje.

Obratiti se možeš voditelju ili tajniku svoje podružnice. Kontakt informacije provjeri posebno za svaku podružnicu: Zagreb, Rijeka, Split ili Osijek.

European Regional Meeting je godišnji događaj koji organiziraju europske nacionalne organizacije članice IFMSA. Ovaj regionalni sastanak održava se samo mjesec dana nakon globalne skupštine IFMSA, pa je njegova svrha fokusiranje na teme koje su od interesa studenata medicine u Europi.

Nacionalna skupština je polugodišnji sastanak dužnosnika svih četiriju podružnica CroMSIC-a. Dužnosnici se sastaju kako bi razmijenili iskustva o radu lokalnih odbora i podružnica u cjelini, kako bi planirali daljnje korake te poboljšali suradnju studenta medicine s različitih fakulteta u Hrvatskoj. Nacionalnu skupštinu svaki put organizira druga podružnica.

css.php