Obilježavanje Nacionalnog dana darivanja organa 2015.

CroMSIC Zagreb prošli tjedan obilježio je Nacionalni dan darivanja organa u sklopu nekoliko aktivnosti koje smo organizirali. Sam Nacionalni dan darivanja organa poticaj je da se ljudi osvjeste koliko je važan sam koncept darivanja organa, te da budu informirani o postupku. Također radimo na poticanju darivanja budući da je ono hvalevrijedna akcija kojom izražavamo humanost, nesebičnost i ljudsku solidarnost.

Hrvatska se od 2010. nalazi na samom vrhu ljestvice po darivanju organa, to jest na prvom mjestu po mjestu tranplantacija bubrega i jetre te na drugom za transplantaciju srca, što je proces koji je postignut nakon godina mukotrpnog rada Ministarstva zdravlja te solidarnosti građana Republike Hrvatske.

26.5., na Nacionalni dan darivanja organa, organizirali smo Flash mob, putem kojeg smo još više senzibilizirali ljude na darivanje organa. Sam Flash mob sastojao se od kucajućeg srca na Trgu bana Jelačića, a pridružio nam se i ministar zdravlja, dr.dent.med. Siniša Varga.

Osim toga, 30.5. održali smo MedCafe, kojemu je prisustvovala dr. Mirela Bušić, Nacionalna koordinatorica za darivanje organa te je brojnim zainteresiranim studentima odgovorila na pitanja, i malo nam pobliže objasnila i medicinske ali i koordinacijske aspekte tijekom samog darivanja organa.

U nadi smo da će se naša dobra suradnja s Ministarstvom zdravlja i nastaviti te da ćemo i ubuduće obiljažavati ovaj bitan datum.

Ostavite komentar

Vaše ime: (required)

e-mail: (required)

Poruka: (obavezno)

Pošalji komentar
css.php