Obilježavanje Svjetskog dana muškaraca

19.11. je Svjetski dan muškaraca i volonteri CroMSIC-a su se okupili kako bi ga obilježili. Prvi dan muškaraca nastao je u Trinidadu i Tobagu kako bi se ukazalo na zapostavljanje modernih muškaraca i dječaka, a zapadni svijet je tijekom nekoliko godina zaključio da su u pravu i posvetio muškarcima jedan dan u godini.

Cilj ovoga projekta bio je pokazati studentima i javnosti da je bitno fokusiranje na zdravlje osoba muškog roda, poboljšavanje rodnih odnosa, promicanje rodne ravnopravnosti, te isticanje pozitivnih muških uzora. Ipak živimo u novom dobu gdje bi muškarci i žene trebali biti ravnopravni i mi smatramo da je ovo jedan od dana u godini kada to možemo istaknuti na najpristupačniji način.

Split je zajedno sa Hrvatskom napokon obilježio prvi Dan muškaraca kako bi se pridružio ostatku svijeta. Obilježavanje je započelo okupljanjem volontera u 8:50 u KBC-u Split s pomnim planiranjem i glasovanjem plana dana kako bi akcija protekla na najbolji način. Nakon usuglašavanja plana akcije volonteri su krenuli po bolnici i čestitali svim članovima muškog spola i onima koji su se tako osjećali Svjetski dan muškaraca. Volonterke su dijelile poljupce članovima muškog spola i pružale korisne savjete o promicanju ravnopravnosti. Nakon akcije u KBC-u Split volonteri su nastavili akciju provoditi u obližnjem kafiću koje je poznato okupljalište studenata jer su nam ciljna skupina upravo bili mladi ljudi kako bi se među mlađom generacijom istakla želja za poboljšavanjem rodnih odnosa.

U obilježavanju ovoga dana su sudjelovali volonteri CroMSIC-a te studenti 6.godine medicine u Splitu. Prostor za napredak za iduću godinu vidimo u edukaciji koju planiramo provesti među mlađom populacijom studenata medicine kako bi se akcija nastavila i sljedećih godina.

Ostavite komentar

Vaše ime: (required)

e-mail: (required)

Poruka: (obavezno)

Pošalji komentar
css.php