Održan je 2. studentski simpozij o ljudskim pravima - "Studenti za ljudska prava"

Nakon prošlogodišnje uspješne premijere, 03.svibnja 2014. održan je 2.studentski simpozij o ljudskim pravima – ”Studenti za ljudska prava”. Simpozij je održan na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, u organizaciji Odbora za ljudska prava i mir udruge CroMSIC.

Održano je devet studentskih prezentacija i tri plenarna predavanja. O sustavu zaštite i promocije ljudskih prava u RH i ulozi Ureda pučke pravobraniteljice govorila je Jagoda Novak, zamjenica pučke pravobraniteljice. Stjepka Popović, asistentica na Katedri za društvene i humanističke znanosti u medicini,  bavila se ulogom medija u pitanju dječjih prava, a prof.dr.sc. Elvio Baccarini je branio ljudsko pravo na jednakost mogućnosti.

Prikazan je i dokumentarni film udruge Filmaktiv – ”Naseljenici-naši novi susjedi s puškama”, autorice Barbare Babačić, koji se bavi problematikom židovskog naseljavanja unutar palestinskih granica Zapadne obale. Simpoziju je prisustvovalo dvanaest aktivnih sudionika, tri plenarna predavača te pedesetak pasivnih sudionika s Medicinskog, Ekonomskog, Pravnog i Filozofskog fakulteta.

Nagradu za najbolje studentsko izlaganje dobio je Ante Šokota za temu ”Cijepljenje- pravo ili obveza”. Drugo mjesto je pripalo Kruni Topolskom za temu ”Prava mladih odraslih u domovima za nezbrinutu djecu”, a treće mjesto je osvojio Adrian Toplak s temom ”Život-pravo ili obaveza”.  Nadamo se da smo ovim događanjem pomogli promociji ljudskih prava, ukazali na problematiku istih, razmjenom ideja i mišljenja pridonijeli afirmaciji pozitivnih vrijednosti u akademskoj zajednici i u samom društvu te pružili studentima priliku da se stručno usavršavaju prezentirajući svoje radove.  Sudionici, studenti i profesori su dali brojne pozitivne komentare o ovom simpoziju sa željom da se projekt nastavi i sljedeće godine.

Cijelu galeriju možete pogledati OVDJE

Ostavite komentar

Vaše ime: (required)

e-mail: (required)

Poruka: (obavezno)

Pošalji komentar
css.php