Poljska 2014.

Iskustvo sa studentske razmjene u Poljskoj – 2014.

Bialystok – grad na sjeveroistoku Poljske, blizu granice s Bjelorusijom. Grad s oko 300000 stanovnika i najmanji mogući grad za razmjenu. U gradu nema ništa pretjerano za vidjeti osim centra koji nije ništa spektakularno i ogromnog parka usred kojeg se nalazi prekrasna Branickie palača i lijepa i velika fontana.

Odlična stvar u gradu su jeftini gradski bicikli koji se mogu iznajmiti u svako doba dana i noći nakon jednostavnogkreiranjaaccounta.

Ako se u grad stiže iz Varšave obavezno putovati busom i to kompanijom Podlasie Express! Autobus kreće direktno iz zračne luke (i jedne i druge). Karte kupiti online putem nekoliko tjedana ranije jer je ušteda ogromna, doslovno se karte mogu kupiti već od 5 kn.

Smještaj je u studentskom domu tik uz bolnicu što je ogromna prednost. Studentski dom je odličan, daleko najbolji smještaj u odnosu na sve ostale gradove u kojima smo bili. Sobe su 2 + 2 te svaka soba ima svoje kupatilo, odvojen WC i hladnjak (za hladiti pivo da se razumijemo). U domu se također nalazi kuhinja i velika praonica rublja.

Osiguran je jedan obrok dnevno (ručak) u kantini u bolnici, ali je hrana užas! Tko izdrži hraniti se svih mjesec dana u toj kantini – svaka čast! Za večeru preporuke idu restoranu Hokus Pokus koji se nalazi ushopping centru Alfa – ukusna hrana i, što je vrlo bitno, happyhour zadnjih sat vremena (od 20:00) s 50% jeftinijom hranom.

I za kraj jedna preporuka koje bi se postidjeli grčki i rimski bogovi zajedno.

Cijelu noć provesti uz hladni Zywiec u PubFictionu, a nakon toga otići na kebab u DefneKebab!

P.S. Razmjeni ocjena čista petica!

 

Dino GregorovićMedicinski fakultet Osijek

Ostavite komentar

Vaše ime: (required)

e-mail: (required)

Poruka: (obavezno)

Pošalji komentar
css.php