Španjolska 2015.

Iskustvo sa studentske razmjene u Španjolskoj – 2015.

Igrom slučaja dobila sam Španjolsku za svoju prvu razmjenu. Nisam bila previše uzbuđena kada sam dobila grad po svom trećem izboru, Cordobu. Sada, mjesec dana kasnije, ne vidim gdje bih na svijetu bolje provela rujan 2015. Definitivno će ostati kao jedan od najboljih mjeseci u mom životu.

S ovom razmjenom isprobala sam puno stvari po prvi put što mi je donijelo nova iskustva i uspomene. Za početak, prvi put sam letjela avionom. Preživjela sam. Cordoba, kao i cijela Andaluzija, me oduševila. Ljudi, hrana, način života a ponajviše vrijeme u rujnu! Cijeli mjesec je bilo oko 30 stupnjeva. Mislila sam da ljetu nema kraja.

Prvu noć prespavala sam kod kontakt osobe. Njena obitelj je idući dan čak pripremila ručak za mene s njihovim specijalitetima. Tokom idućih mjesec dana smo se družile i dalje kao i s ostalim kontakt osobama i osobama s razmjene. Bilo je samo nas četvero na razmjeni ali to je samo pomoglo da se još više zbližimo i ostanemo u kontaktu i dalje. Živjela sam u apartmanu s jednom od njih. Bile smo zadovoljne svojim smještajem, posebno jer je bio smješten u samom centru. Od ostalih mjesta u Andaluziji posjetili smo Malagu i Sevillu. Cordoba ima jako bogatu povijest te smo također i tu imale dosta mjesta za posjetiti. Noćni život im je super te smo dočekali i mnoga jutra zajedno.

Praksu sam odrađivala u istraživačkom centru IMIBIC. Zgrada je nedavno tek izgrađena te je sve moderno i rade s najboljom tehnologijom. Bila sam im jedini student ondje te su se stvarno trudili oko mene premda im je engleski loš, kao i moj španjolski. Međutim to nas nije spriječilo da se družimo i radimo zajedno. S ostalim ženama ondje trčala sam i utrku 5km (Carerra de la mujer) koja se održavala taj mjesec. Na kraju moje razmjene su me i izveli na ručak, dali poklon i rekli na hrvatskom jeziku da im dođem opet! Nadam se da će to biti što prije 🙂

Na kraju, ova razmjena je bilo posebno iskustvo za mene i ne žalim što sam otišla. Još uvijek pričam prijateljima i obitelji svoje doživljaje i još uvijek sam pod dojmom tako da ću sad završiti s ovim kratkim opisom jer bi se odužilo u jednu manju knjigu s medicine.

 

Nataša NikolićMedicinski fakultet Osijek

Ostavite komentar

Vaše ime: (required)

e-mail: (required)

Poruka: (obavezno)

Pošalji komentar
css.php