Španjolska 2017.

Oviedo je glavni grad pokrajine Asturias koja se nalazi na sjeveru Španjolske. Krenula sam iz Budimpešte, na let za Madrid, koji je trajao oko tri sata, i tamo sam presjela na let za Oviedo koji je potrajao još sat vremena.  Zračna luka Asturias u koju sam sletjela dosta je udaljena od samog grada, ali srećom domaćini su mi osigurali prijevoz do smještaja.

Stan u kojem sam bila smještena bio je u vrlo dobrom stanju,a dijelila sam ga s još troje studenta na razmjeni.  Ostatak od još 20-ak drugih studenata bili su smješteni u drugim stanovima u drugom dijelu grada. Ipak grad nije prevelik i svuda se moglo stići pješice. Bolnica je bila malo udaljenija, ali do nje se vrlo lako moglo busom. 

Bolnica u Oviedu zbilja je velika i obnovljena je prije nekoliko godina. Iako je dobro poznavanje engleskog bilo više iznimka nego pravilo, većinu vremena nisam imala problema sa sporazumjevanjem i svi u bolnici su bili vrlo srdačni. Boravila sam na odjelu plastične kirurgije i imala sam priliku asistirati na nekim jednostavnijim operacijama.

U bolnici nismo imali besplatan ručak već smo dobili džeparac koji nam baš i nije dostajao za troškove najosnovnijeg obroka u bolnici.To sam pokušala nadoknaditi kupovnjem hrane  u supermarketima gdje se cijene nisu puno razlikovale od hrvatskih.

Što se tiče organizacije social programa, domaćini sutaj dio gotovo u potpunosti prepustili nama studentima na razmjeni. Zahvaljujući TripAdvisoru, Mapama i ljubaznosti nekih doktora i kontakt osoba uspjeli smo obići skoro sva zanimljivija mjesta  u okolici. Svaki vikend smo iskoristili za neki izlet do udaljenijih lokacija. Posjetili smo Madrid i Bilbao, dva velika grada prepuna zanimljive arhitekture, umjetnosti i zabave.

Sve u svemu, ovo je bilo jedno nezaboravno iskustvo. Španjolska je prekrasna zemlja i voljela bih se vratiti posjetiti mjesta koja još nisam.  Najbolje od svega, upoznala sam  divne ljude i stekla nova prijateljstva.

Nikolina VorkapićMedicinski fakultet Osijek

Ostavite komentar

Vaše ime: (required)

e-mail: (required)

Poruka: (obavezno)

Pošalji komentar
css.php