Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Zagreb

30. studenog 2012. održana je akcija „Pozitivno svjetlo“ u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu. 50ak studenata medicine iz udruge CroMSIC okupilo se te su od zapaljenih svijeća složili crvenu vrpcu, međunarodni simbol borbe protiv HIVa i AIDSa, te su svojim tijelima formirali nulu oko nje. Svoju podršku akciji došao je iskazati i gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić sa izaslanstvom, te je pohvalio nastojanja udruge CroMSIC u borbi protiv HIVa i drugih spolno prenosivih bolesti.

Osijek

Povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a održano je u protekla dva tjedna 60 predavanja u 11 osječkih srednjih škola, te u srednjim školama u Našicama, Vinkovcima, Vukovaru i Dalju. U četvrtak 29.11. napravili smo veliki STOP AIDS party u noćnom klubu Bastion, a cijeli projekt smo zaključili postavljanjem štanda na Trgu Ante Starčevića na kojem smo dijelili edukativne materijale i prezervative te zamolili sugrađane da nam potpišu deklaraciju o toleranciji i nestigmatizaciji oboljelih od AIDS-a.

Split

28. i 30. studenog su održana dva STOP AIDS PARTY-ja u klubu O`Hara. Atmosfera je bila fantastična. Klubu O`Hara nastavlja izvrsnu suradnju s CroMSIC-om. U petak, svirala su 2 lokalna rock-metal benda (L`kok i Antibiotik), a nakon njih je nastupio odličan DJ SOLA.
01. prosinca imali smo postavljene info štandove u Joker centru te u City Centar One. Na štandovima je ukupno bilo 41 volontera koji su dijelili prolaznicima informativne letke i kondome te odgovarali na njihova pitanja.

Nadamo se da smo uspjeli poslati poruku javnosti i da ćemo doprinjeti smanjenju diskriminacije u društvu i senzibilizirati javnost po pitanju HIV-a.

Ostavite komentar

Vaše ime: (required)

e-mail: (required)

Poruka: (obavezno)

Pošalji komentar
css.php