Svjetski dan dijabetesa uz CroMSIC!

ZAGREB

Povodom svjetskog dana dijabetesa, SCOPH Zagreb je organizirao štand 14.11.2015.g. u Importanne Centru na kojem su vrijedni volonteri građanima mjerili krvni tlak i koncetranciju glukoze u krvi, dijelili edukativne materijale koje smo dobili od „Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga“ i uz to ih razgovorom educirali o samoj bolesti. Naglasak smo imali na rizičnim faktorima koji dovode do dijabetesa te kako zdravijim načinom života, povećanjem fizičke aktivnosti te prestankom pušenja uvelike umanjujemo te iste faktore. U sklopu toga smo dijelili anketu koja se vezala uz rizične faktore. Po slikama se može vidjeti da su volonteri imali pune ruke posla!

RIJEKA

U Rijeci su pak, povodom Svjetskog dana dijabetesa naši vrijedni volonteri u riječkom ZTC-u mjerili su prolaznicima tlak i razinu šećera u krvi te ih informirali o dijabetesu kao jednoj od najraširenijih kroničnih bolesti današnjice. Također, dio volontera sudjelovao je u akciji mjerenja razine šećera u krvi na riječkom Korzu s Udrugom dijabetičara Mellitus Rijeka.

OSIJEK

Studenti Osječkog odsjeka su Svjetski dan dijabetesa obilježili prigodnim mjerenjem šećera u krvi u trgovačkom centru Avenue Mall Osijek. Studenti Medicinskog fakulteta i članovi udruge CroMSIC obavljali su mjerenja u razdoblju od 10 do 14 sati u grupama od 4 – 5 studenata. Naročito je lijep bio odaziv građana na akciju pa volonteri nisu imali vremena za odmor te su odradili odličan posao. Uz mjerenje, dijelili smo i informativne materijale te odgovarali na pitanja građana.

Ove godine pokušali smo proširiti akciju te više upoznati ljude s dijabetesom. U tu svrhu snimili smo kratki amaterski video uradak pod nazivom Moj dan. Video prikazuje Mislava kako usklađuje životne navike sa svojom bolešću u jednom prosječnom danu dijabetičara.

SPLIT

U našoj najjužnijoj podružnici su također obilježili Svjetski dan šećerne bolesti volontiranjem u City Centru One i to u sklopu dvije akcije. Prve u četvrtak 12.11 u gradskoj ljekarni Varoš u suradnji s udrugom dijabetičara Split, a druge u subotu 14.11 na sam Svjetski dan šećerne bolesti u suradnji s KBC Split i Katedrom patofiziologije Medicinskog fakulteta Split. U oba navrata mjerili smo GUK i tlak,a zabilježili smo više od 300 mjerenja, te smo prilikom mjerenja educirali građane o pravilnoj prehrani i načinu prevencije nastanak šećerne bolesti.

Ostavite komentar

Vaše ime: (required)

e-mail: (required)

Poruka: (obavezno)

Pošalji komentar
css.php