Kako postati član CroMSIC-a?

Član CroMSIC-a možete postati popunjavanjem prijavnice OVDJE.


Što dobivam članstvom u CroMSIC-u?

Ispunjavanjem prijave za članstvo postajete član udruge CroMSIC za tu akademsku godinu što je preduvjet da bi mogli prikupljati bodove sudjelovanjem u aktivnostima i projektima.
Osim toga postajete dio interne mailing liste putem koje primate sve potrebne informacije o aktivnostima i projektima u koje se možete uključit, kao i informacije o međunarodnim događanjima koje organiziraju druge članice IFMSA.


Koliku članarinu trebam platiti želim li postati član CroMSIC-a?

Članarina u udruzi CroMSIC se ne naplaćuje.


Što je SCORA Twinning?

SCORA Twinning je transnacionalni projekt koji služi povezivanju studenata medicine susjednih zemalja, razmjeni njihovih iskustava i metoda učenja te stvaranju suradnje i prijateljstava među sudionicima. Za više detalja klikni ovdje.


Što je točno nacionalna skupština?

Nacionalna skupština je polugodišnji sastanak dužnosnika svih četiriju podružnica CroMSIC-a. Dužnosnici se sastaju kako bi razmijenili iskustva o radu lokalnih odbora i podružnica u cjelini, kako bi planirali daljnje korake te poboljšali suradnju studenta medicine s različitih fakulteta u Hrvatskoj. Nacionalnu skupštinu svaki put organizira druga podružnica.


Što je to EuRegMe?

European Regional Meeting je godišnji događaj koji organiziraju europske nacionalne organizacije članice IFMSA. Ovaj regionalni sastanak održava se samo mjesec dana nakon globalne skupštine IFMSA, pa je njegova svrha fokusiranje na teme koje su od interesa studenata medicine u Europi.


Kakvog je tipa udruga CroMSIC?

CroMSIC je nevladina neprofitna udruga studenata medicine. CroMSIC djeluje na području Republike Hrvatske, ali je zajedno s nacionalnim organizacijama studenata medicine u drugim zemaljama udružen u međunarodnu federaciju ili IFMSA.


Imam ideju za projekt u sklopu CroMSIC-a. Kome se mogu obratiti?

Obratiti se možeš voditelju ili tajniku svoje podružnice. Kontakt informacije provjeri posebno za svaku podružnicu: Zagreb, Rijeka, Split ili Osijek.


Čemu sve te kratice i titule?

Sve kratice i titule koje koristi CroMSIC su međunarodni standardi koje je odredila IFMSA – Međunarodna federacija udruga studenata medicine. Te su standarde zatim prihvatile udruge studenata medicine diljem svijeta što znači da ćeš, upotrijebiš li jednu takvu kraticu ili titulu, biti jednako razumljiv kolegama u Francuskoj, u Japanu ili, primjerice, u Brazilu.


Kako se može postati dužnosnikom CroMSIC-a?

Dužnosnici se biraju na lokalnoj skupštini koja se održava jednom godišnje. Kandidirati se može svaki član CroMSIC-a, a dokumenti koji su potrebni za kandidaturu su: životopis, motivacijsko pismo te akcijski plan za narednu godinu dana. No u praksi najveće šanse pri izboru imaju asistenti i članovi koji su se svojim prethodnim angažmanom u određenom odboru pokazali posebno motiviranima i kompetentnima.