Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC (Croatian Medical Students’ International Committee) osnovana je 1992. godine. i trenutačno djeluje na sva četiri medicinska fakulteta u Republici Hrvatskoj. Osnovna djelatnost Udruge su međunarodne razmjene studenata medicine. Godišnje se osigura oko 150 jednomjesečnih razmjenskih mjesta (stručna praksa) u većini zemalja svijeta kroz program stručnih i znanstvenih razmjena Međunarodne federacija udruga studenata medicine (International Federation of Medical Student’s Associations, IFMSA) za koji valja napomenuti da je najveći volonterski vođen program studentskih razmjena u svijetu.

CroMSIC je od osnutka jedna od najaktivnijih članica Međunarodne udruge studenata medicine (IFMSA) što je 2011. godine potvrđeno od strane studenata koji su mjesec dana proveli na stručnoj praksi u Hrvatskoj. Njihovim ocjenama Udruga je po organizaciji međunarodnih razmjena dospjela među deset vodećih u konkurenciji od 96 udruga članica IFMSA-a.

Od ostalih projekata ističu se javnozdravstveni programi mRAK kampanja, Prevencija AIDS-a i spolno prenosivih bolesti „Neznanje šteti zdravlju“, Upoznaj svoju bolest i Hipertenzija te projekti iz područja medicinske edukacije Tečaj kirurškog šivanja, Tečaj osnovnog održavanja života, Tečaj hitne pomoći i Tečaj obrade akutnih i kroničnih rana.

Preuzmite profil udruge kao čisti tekst.