Bili mi 2,3,4,5 ili 6. godina studija svi se nerado prisjećamo kako je to biti brucoš, izgubljen u vremenu i prostoru. Gdje se nalazi koja prostorija? Treba li baš sve učiti iz knjige..brojeve, postotke? Kakvi su ispitivači i je li spuštaju ili dižu ocjene? Ma more pitanja, neiscrpna tema!

U to ime SCOME-aši su odlučili pomoći i olakšati brucošima u silnoj toj zbrci te najbolje što su smislili je, sada već dobro i godinama poznati, program u svim podružnicama:  Student- Mentor program. Osmišljen je na način da će najbolji odgovor na sve navedene poteškoće i probleme dati upravo onaj tko je sve to isto i sam prošao. Svaka nova akademska godina nosi i nove brucoše te se tako početkom iste otvori natječaj gdje se mogu prijaviti svi studenti starijih godina. Prijavom oni postaju mentori nekom od brucoša te mu omogućuju da lakše savladava sve prepreke što ih sa sobom nosi prva godina! 

Dakako osim opisane funkcije ovaj program omogućuje integraciju mladih studenata u već upoznatu i uigranu ekipu starijih godina te naravno otvara mogućnost ostvarivanja i novih prijateljstava. Program se pokazao kao izuzetno uspješan te će iz tog razloga nastaviti njegovati tradiciju koju je već ostavario.