Ruralno zdravlje je projekt koji je započet 2013. godine kao Tjedan zdravlja u Daruvaru, a sada osam godina kasnije možemo reći da je to projekt na razini cijele Bjelovarsko-Bilogorske županije koji obuhvaća stanovništvo od vrtičke do najstarije dobi. Ruralno zdravlje je osmišljeno sa idejom da odvede studente iz zdravstvenog ustroja velikog grada u ruralno područje, kako bi  tamošnjem stanovništvu probudili svijest o važnosti zdravog načina življenja te unijeli dašak svježine u svakodnevicu. 

Sa druge je strane mladim budućim liječnicima pružena prilika da vide kako svojim radom mogu učiniti razliku te da na vlastitoj koži osjete toplinu male zajednice i što im ona može pružiti u njihovoj daljnjoj karijeri.  Također, ovo je odlična prilika da se studenti medicine upoznaju sa problemima i specifičnostima koje rad u ruralnim područjima zahtjeva jer će i mnogi od nas na kraju našeg studijskog obrazovanja zasigurno provesti dio ili cijeli radni vijek u takvim zajednicama.

Čitav se projekt od samog početka provodi u suradnji sa Udrugom za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu “Impress”.