Od 2016. godine u sva 4 velika hrvatska grada organiziraju se međunarodni simpoziji o ljudskim pravima. Bavimo se pitanjima mentaloga zdravlja, pravima LGBT populacije, položajem žene u medicini, pravima djece, pravima liječnika i pacijenata te generalno inkluzijom svih diskriminiranih skupina našega društva.

Ovakvim projektom povezujemo svoju udrugu s brojnim drugim udrugama koje se bave problematikom destigmatizacije i uključivanja osoba u zajednicu.

Zajednica koja je prepoznala svoje probleme, na najboljem je putu za njihovo rješavanje i podizanje kvalitete života. Stoga se značenje ovakih simpozija ogleda u obuhvatu različitih struka usmjerenih k jednome cilju – edukaciji i podizanju svijesti o važnosti inkluzije.

Tim interdisciplinarnim pristupom visokih stručnjaka u području psihijatrije, socijalne psihologije, defektologije, psihofarmacije, neuroznanosti, socijalnoga rada i umjetnosti na moderan način pristupamo problemu otvoreno govoreći o položaju diskriminiranih skupina u našem društvu.

Ciljevi:

  • Omogućiti studentima medicine da prošire znanje te steknu iskustvo i samopouzdanje u radu s pacijentima
  • Edukacijom ukloniti stigmu i predrasude ustaljene u našem društvu
  • Pružiti priliku diskriminiranim skupinama da dobiju svoj glas
  • Stvoriti bolju suradnju među studentima
  • Podučiti buduće liječnike kako se odnositi humanije prema pacijentima i kolegama

 

Simpozij je višednevni događaj u kojemu kao aktivni sudionici sudjeluju stručne osobe, ali važnije od svega- studenti.

U nizu predavanja i radionica, studenti i ostali zainteresirani građani sudjeluju u diskusiji i proširuju svoje znanje o određenoj temi. Često anketiramo posjetitelje i upravo na temelju takvih pozitivnih dojmova zaključili smo da je simpozij ovakvoga tipa izuzetno važan i koristan zajednici.

 

Zatvori izbornik